COME JOIN THE GALAXY

2 APRIL - 2 SEPTEMBER 2018

Become part of that galaxy far, far away.

De wereldtournee van de tentoonstelling STAR WARS ™ Identities gaat verder en brengt de expo eindelijk naar Brussel!

Paleis 2 van Brussels Expo is van 2 april tot en met 2 september 2018 de thuishaven van deze unieke Star Wars tentoonstelling met niet alleen originele kostuums, rekwisieten en de favoriete personages uit de meeste epische filmreeks ooit, maar ook met een unieke identity quest.

Brussels is tevens de allerlaatste halte van deze expo in Europa.

Al veertig jaar volgt publiek over de hele wereld het leven van Luke en Anakin Skywalker, de Jedi helden uit een galaxy far, far away. De verhalen blijven ongetwijfeld nog vele generaties boeien, zeker nu er nog nieuwe films uitkomen. En nu komt met STAR WARS Identities een spannende tentoonstelling naar ons eigen sterrenstelsel. Het is een vernieuwende moderne expo, waarin we de onvergetelijke personages uit de Star Wars saga op een compleet nieuwe manier opnieuw leren kennen. De bezoekers krijgen zelfs de kans om deel uit te maken van het Star Wars universum.

Ontdek zeldzame schatten uit het archief van Lucasfilm

In STAR WARS™ Identities kun je 200 oorspronkelijke kostuums, rekwisieten, modellen en illustraties van dichtbij bekijken.

Je ziet R2-D2, de Millennium Falcon van Han Solo en een levensgroot exemplaar van de Podracer van Anakin. Je ontmoet ook andere populaire personages zoals Yoda, Chewbacca, Boba Fett, prinses Leia, stormtroopers en Darth Vader. En er zijn allerlei schatten te zien, waaronder tientallen voorwerpen die nog nooit eerder tentoongesteld zijn.

De tientallen kostuums en rekwisieten, plus originele illustraties en modellen, bieden je een uniek kijkje achter de schermen van de filmset.

De collectie beslaat alle zes de Star Wars-films, plus de televisieserie Star Wars: The Clone Wars™.

Creëer je eigen Star Wars™ hero.

Welk personage zou jij zijn in Star Wars?

Een Twi’lek premiejager? Een Wookiee Jedi Knight? Of misschien een Ewok piloot?

Ontdek het in Star Wars Identities. Leef je uit en creëer je unieke, persoonlijke Star Wars Hero.

In deze spannende zoektocht naar identiteit leren bezoekers van alle leeftijden van alles over hun eigen identiteit en welke krachten hen gevormd hebben.

Bij binnenkomst krijg je een polsband. Vervolgens beantwoord je op verschillende interactieve stations verspreid over de tentoonstelling een aantal vragen over je identiteit.

Deze stations sluiten naadloos aan op de objecten in de tentoonstelling en de wetenschappelijke achtergronden. Ze vormen de kern van je hele ervaring.

Elk antwoord dat je tijdens je zoektocht naar identiteit geeft, is een stap op weg naar een volledig profiel van je personage.

Aan het einde van de tentoonstelling zie je voor het eerst het eindresultaat: jouw nieuwe, unieke Star Wars character—personage. Je kunt een gedetailleerde versie van het profiel via e-mail ontvangen, zodat je het thuis op je gemak kunt lezen en je het kunt delen op social media.

COME JOIN THE GALAXY

2 APRIL - 2 SEPTEMBER 2018

Wie ben jij? En hoe ben je zo geworden?

STAR WARS™ Identities verkent het thema identiteit door middel van tien aspecten die ons maken tot wie we zijn: species, genen, ouders, cultuur, mentors, vrienden, gebeurtenissen, beroep, karakter en waarden.

Deze tien aspecten zijn gegroepeerd binnen de drie verschillende onderdelen van de tentoonstelling, waarin de ontwikkeling van identiteit van jeugd tot volwassenheid wordt gevolgd: van Origine, via Invloeden naar Keuzes. Deze thematische basis vormt de structuur van de educatieve content van de tentoonstelling, maar legt ook een verband met de Star Wars-collectie.

Je krijgt een wetenschappelijk kijkje in hoe deze aspecten onze identiteit beïnvloeden. In tien video’s, één video per aspect, worden fragmenten uit Star Wars gecombineerd met grafische voorstellingen om uit te leggen hoe welke component een rol speelt in wie wij zijn. Met ‘wij’ worden hier zowel de fictieve personages uit Star Wars als wij, de bezoekers, bedoeld.

Deze video’s zijn gemaakt in samenwerking met het Montreal Science Centre en een team van deskundigen uit verschillende vakgebieden, waaronder genetica, neuropsychologie, gezondheidswetenschap en psychologie.